Gejala Sosial

Wednesday, June 24, 2009

Jangan disangka manusia sahaja kejam,dizaman moden ini,kucing pun sudah terbawak bawak perangai manusia.Apa kejadahnya semua ini ? Ekceli 2-3 hari sebelum ni,aku ada perasan seekor kucing berbadan dua ni selalu datang lepak 'riki' line kat depan rumah aku.Bukan setakat melepak,siap kencing lagi kat motor aku.


Aku rasa JAIS patut mengambil berat hal ini dengan kerjasama jabatan haiwan untuk mengatasi masalah pergaulan bebas dikalangan kucing kucing.

Anak kucing ni kelmarin berbunyik bunyik panggil mak dia,aku dah beli susu dutch lady suap ka mulut tak mau minum jugak.So berharap la mak dia reti melawat anak dia,tapi sampai kesudah.Tengah hari tadi aku tengok dah lemah,try bagi susu lagi tapi meleleh balik keluar.Tunggu masa aja,aku dah buntu.

UPDATE: Ciku telah pulang ke Rahmatullah..

You Might Also Like

0 Rangsangan

Flickr Images